Whisky och snaps på export till Asien

Publicerat 25 februari, 2013

Pressmeddelande 25 februari 2013

Bergslagens Destilleri  har under ett par månader jobbat målmedvetet med kontakter i Asien för att få ut sina produkter på exportmarknaden. Nu är det klart och den första containern med Engelbrekt whisky och snapsen Tre små gummor är på väg till Thailand och beräknas komma fram första veckan i mars.

Kunderna är restauranger och barer men även en del butikskedjor har tagit in produkterna. Företagets andra produkter, Bergslagens Gin och nya Granit Vodka kommer även dessa gå på export och leverans kommer ske i mitten på mars. Det är bland andra Bangkoks internationella flygplats som beställt gin och vodka från Bergslagens Destilleri.

–  Att bygga upp affärsmässiga relationer med flera stora distributörer i Asien och mellanöstern är en bra start på vår exportsatsning och ger oss en god grund att stå på. Vi har som målsättning att allt ska vara klart med export av alla våra produkter till stora delar av världen i god tid tills vår egen whisky är klar för buteljering, säger Mats Lihnell, VD på Bergslagens Destilleri.

– Affärerna vi gör med utlandet är helt avgörande för hur vi ska utvecklas i framtiden. Det går inte att enbart se Sverige som sin marknad, den är alldeles för liten. Nu tar vi steget ut i världen och det är riktigt inspirerande och kul att sälja våra produkter på en internationell marknad. Jobbar man med kvalitet så kommer man lyckas där, menar Patrik Axelsson, försäljningschef på Bergslagens Destilleri.