Whisky, choklad, en krog och en frihetskämpe

Publicerat 4 maj, 2011

Patrik, Annika och Micke

Tre företag, fem personer, en del historia, nytänkande och mycket njutning. Vad får man då? Jo, ett recept på två samarbeten med mat och dryck som tema.

Patrik Axelsson är försäljningschef för Bergslagens Destilleri i Nora. Ett företag där kvalitet och passion är betydelsefullt.
– Vi använder bara det bästa i vår verksamhet; råvaror, material och utrustning. Vi drivs av att tillverka den bästa whiskyn. Vi vill att våra samarbetspartners också står för kvalitet och passion.

Därför vände sig Patrik till Allana och Michael Malmborg på Venus Choklad i Askersund, ett företag som haft stor framgång med sin choklad av yppersta klass.
– Jag gillar deras tänk kring tillverkning, produktutveckling, marknadsföring och försäljning av produkterna, säger Patrik.
Han tog med sig en flaska av det egna varumärket Engelbrekt till Allana och Michael. Resultatet blev en kola smaksatt med Engelbrekt whisky.
– Jag testade kolasås och whisky tillsammans och kunde konstatera att de gifter sig i munnen. Så vi bestämde oss för att göra något gott tillsammans, säger Allana Malmborg.
– Vi ser samarbetet som mer än bara en pralin och vill utnyttja det på bästa sätt affärsmässigt. Ytterligare en fördel med samarbetet är att vi knyter ihop två orter i varsin ände av regionen säger Patrik Axelsson.

Samarbetet mellan Bergslagens Destilleri och Sjökrogen Katrinelund initierades av Annika Florin, verksamhetsansvarig på Sjökrogen. Restaurangen ligger vid den strand dit Engelbrekts döda kropp ska ha förts 1436 efter att han mördats av Måns Bengtsson Natt och Dag.
– Jag såg omedelbart möjligheterna med den historiska kopplingen och Engelbrektwhiskyn och tog kontakt med Patrik. Men också med de ”whisky dinners”, menyer med whisky som genomgående ingrediens, som vår köksmästare Roger Hjälm, har utvecklat och komponerat.
– Bra samarbeten har flera dimensioner och enbart vinnare. Så är det i båda de här fallen, säger Patrik Axelsson.

Artikeln kopierad från www.promotionbaten.se