Bergslagens Gin från Nora

Publicerat 8 juni, 2012

Bergslagens destilleri släpper nu sin första egna Gin från destilleriet i Nora. Namnet är kort och gott ”Bergslagens Gin” och produkten finns på Systembolaget i Nora, Lindesberg och Örebro från fredag 8 juni

Bergslagens Gin har en väl balanserad kryddning av enbär och citrus och har en mild och behaglig smak. Bakom receptet står en av Sveriges mest erfarna Master Blender Ola Lindberg med över 30-års erfarenhet från branschen. – Jag har gjort en Gin som passar bra till att drickas som den är med is och kanske en citronskiva. Den fungerar också väldigt bra som bas i en klassik Gin tonic, kryddningen är förstås hemlig och det är bara jag som känner till den, säger Ola och småler lite.

Första upplagan av Bergslagens Gin är begränsad till 1800 flaskor och den finns på de tre närmsta Systembolagen och i systembolagets beställningssortiment (nr:86908)

– Att ta fram en egen Gin till sommaren känns kul och vi vet att intresset för bra Gin är stort bland konsumenterna, vi jobbar hela tiden på att utveckla nya egna produkter som vi gillar och som marknaden vill ha, säger VD Mats Lihnell.